Selecteer een pagina

Het belang van inhoud voor SEO

Geschreven door sayonara

21 december 2019

Waarom zou je inhoud blijven toevoegen aan je website?

Je website up-to-date houden met nieuwe en informatieve inhoud is uitermate gunstig voor het aantrekken van meer bezoekers via zoekmachines, zo hou je ook je bezoekers geïnteresseerd en zullen ze vlugger terugkomen. Er zijn verschillende manieren om zoekwoordrijke inhoud te plaatsen zonder dat het onnatuurlijk klinkt of te spamachtig overkomt. Het mag natuurlijk niet opvallen dat berichten geschreven zijn voor een zoekmachine en niet voor een menselijke lezer. Zo kan je bv. op regelmatige tijdstippen blogberichten schrijven over relevante onderwerpen. Relevantie is belangrijk voor zoekmachines, “hoe meer hoe beter” geldt hier dus niet. Om beter te scoren in zoekmachines is het dus belangrijk om meer relevante tekst op je website te plaatsen.

Hoe werkt het?

Hoe meer inhoud wordt geassocieerd met het indexeren en rangschikken van je website door de zoekmachines, hoe belangrijker zij jouw website vinden. Wat je natuurlijk niet mag doen is spammen door bv. duizenden nieuwe berichten in één keer of in een zeer korte periode in de keel van de zoekmachines te duwen. Op deze manier zal je eerder je rangschikking beschadigen. Als je te veel inhoud in één keer toevoegt, ziet de zoekmachine dit als onnatuurlijk en vermoeden ze dat je ze voor de gek houdt. Dus door relevante inhoud op een regelmatige wekelijkse of zelfs dagelijkse basis toe te voegen, zal je website zeker beter gaan scoren in de zoekresultaten.

Ook interessant voor u …

Responsieve Websites

Responsieve Websites

Een responsieve website is een website die zich automatisch aanpast aan het scherm waarop hij bekeken wordt. Deze...

Openingsuren

Openingsuren

Vanaf maandag 14/01/2019 zijn de nieuwe openingsuren van toepassing. Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00u...

Checklist

Checklist

Velen onder jullie hebben (nog) geen ervaring met het laten maken van een website. Daarom hebben wij een checklist...

0 reacties